‼️😱 Tijdelijk 15% korting op alles! Code: VACAY15 💁🏻‍♀️ *m.u.v. sale

Shop nu!

Op koude of natte dagen heb je een jas nodig. Daarom is het vinden van de ideale jas cruciaal. Je zult het in een mum van tijd vinden als je aandacht besteedt aan een paar belangrijke aspecten, waaronder voering, vulling en waterdichtheid. Voor uw gemak hebben we een lijst samengesteld met de belangrijkste functies.

1. De stof

Voor verschillende temperaturen zijn verschillende materialen nodig. Is het buiten ijskoud en winter? Ga dan voor een wollen jas of een gewatteerde donsjas. Op dagen dat het buiten lekker weer is, kun je een jas van nep leer of katoen dragen. Op zoek naar iets gezelligers? Ga dan voor een teddy jas of een jas van imitatiebont.

2. Vulling

Bij het kopen van een jas is de vulling ook een essentiële overweging. Ben je op zoek naar een jas die zowel licht als warm is? De meeste mensen gaan dan voor een jas met een donsvulling, heb je liever een diervriendelijke jas? Ga dan voor een jas met een synthetische Thermoball vulling. Als het buiten koud is en het regent, heeft een jas met synthetische vulling de voorkeur, omdat deze waterdicht is.

3. De voering

De voering is de binnenlaag van de jas en bepaalt onder ander hoe warm de jas is. Warmte is essentieel in de winter en een volledig gevoerde jas of een verwarmde gevoerde jas, zoals een pufferjack, is noodzakelijk. Voor een droge, kille winterdag is een synthetische of natuurlijke voering geschikt. Halfgevoerde jassen, zoals een mooie jas of trenchcoat, zijn ideaal om in de herfst te dragen. Een ongevoerd jack geeft geen extra warmte of isolatie en kan het beste in de zomer of als tussenlaag worden gebruikt. Een goede illustratie hiervan zijn spijkerjacks.

4. Jassen die zowel waterdicht als waterafstotend zijn

De kenmerken van je jas hebben invloed op hoe droog je blijft in een stortbui. Tijdens kleinere regenbuien houdt een waterafstotende jas je droog, maar sijpelt deze door tijdens langere regenbuien. Liever een regenjas die je ook droog houdt als het buiten giet? Kies dan voor een waterafstotende stof. Water zal onder geen enkele omstandigheid door het materiaal gaan.

5. Type jassen

In Nederland zijn we gewend het hele jaar door jassen te dragen. We maken onderscheid tussen deze stijlen jassen voor verschillende weersomstandigheden:

De pasvorm is wat jassen onderscheidt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en voeringen en kunnen de hele winter, herfst en vroege lente worden gedragen. Kies in de winter voor wol en in de zomer voor katoen. Wil je een modernere, lichtere optie? Kies dan voor een klassieke trenchcoat.

Bij koud weer is de volledig gevoerde winterjas geschikt. Denk aan de puffer jacket, die onmisbaar is in de herfst en winter. Deze gewatteerde jas is verkrijgbaar in verschillende diktes. Ook de teddy coat is er bijvoorbeeld in verschillende kleuren en dikte.

Trotseer de elementen in stijl met een regenjas of windjack, of het nu motregen of een fikse regenbui is. Vanwege het lage gewicht kunnen ze het hele jaar door gedragen worden.

Sluiten
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.

Join the Villamoo members club💕

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het hele jaar door surprises & gifts!