‼️😱 Tijdelijk 15% korting op alles! Code: VACAY15 💁🏻‍♀️ *m.u.v. sale

Shop nu!

Hoe natuurlijk het dragen van kleur voor sommige ook is, het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dus, hoe draag je kleur? En hoe kun je een minimalistische garderobe die voornamelijk bestaat uit zwarte en donkere kleuren vervangen door een garderobe met meer kleur? In deze 4-delige serie how to: ‘gekleurde outfits’ vertellen we je, hoe je kleur het best kan dragen!

Waarom de meeste mensen zwarte of donkere kleuren dragen

Het is een veilige keuze (kleuren geven mensen het gevoel alsof iedereen ze opmerkt), om geld te sparen (niet veel mixen en matchen nodig) en weersomstandigheden (in de winter hebben mensen de neiging om zich in donkere tinten te kleden), maar dat hoeft niet. Zeker deze winter is het dragen van kleur helemaal in. Wil graag wat meer kleur dragen? Dan ben je bij Villamoo op de juiste plek. 

First things first: de basis

Voordat je meer kleur kunt gaan dragen, moet je het een en ander leren over kleur.

Je nieuwe beste vriend: het kleurenwiel

Het kleurenwiel is in feite een hulpmiddel dat kleur relaties gemakkelijk zichtbaar maakt door ze in 12 basistinten te verdelen:

  • 3 primaire kleuren (rood, blauw en geel)
  • 3 secondaries (oranje, groen, violet)
  • en 6 tertiair (rood-oranje, geel-oranje, geel-groen, blauw-groen, blauw-paars, rood-paars)

Primaire kleuren zijn puur, deze kun je niet van andere kleuren maken. Alle andere kleuren worden gemaakt van die primaire kleuren. Dat is voor nu ook relevant als het gaat om outfits zijn kleurenschema’s.

Deze 4 komen het meest voor ↓

  1. Monochromatisch

Een van mijn favorieten. Het zijn gewoon tone-on-tone combinaties met verschillende tinten van 1 kleur. Extra info: een verdonkerde kleuren is een kleur gemengd met zwart, een verhelderde kleuren is een kleur gemengd met wit!

  1. Analoog

Deze kleurcombinatie maak je door contrast te creëren met behulp van de kleuren die je naast elkaar op het wiel vindt. Je ziet analoge kleurencombinaties bijvoorbeeld in de herfst, als de blaadjes rood, lichtrood, oranje, bruin en geel worden.

  1. Tegenstelling

Als je drie tinten gelijkmatig verdeeld op het wiel gebruikt, zoals blauwgroen met violet en geeloranje, krijg je een levendig contrast met uitgebalanceerde kleuren. 

  1. Aanvullend

Dit is het meest dynamische kleurenschema. Bij het gebruik van twee tinten tegenover elkaar op het kleurenwiel – zoals blauw en oranje – zal het gegarandeerd een zeer energieke uitstraling creëren, net als vuur en ijs!

Het gebruik van de tools

Je kunt de schema’s en het kleurenwiel gebruiken om je outfit te maken.

Opgaan in of opvallen

Het idee dat kleur je laat opvallen, hangt af van de tinten van de kleuren.

Meer contrast of minder

Hoe groter het contrast (tegenstellingen), hoe levendiger je look zal zijn.

Sluiten
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.

Join the Villamoo members club💕

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het hele jaar door surprises & gifts!