FLUFFY PANTOFFELS RE-STOCKED 🧸💕

Shop hier!

De kleur die je draagt stuurt een boodschap. Na het leren van alle belangrijke (technische) basics is het tijd om te praten over de kracht van kleur. En ook: hoe verwerk je kleurcoördinatie in je outfits?

Alles in ons leven heeft een kleur. Het heeft een betekenis. Als het gaat om kleding, is het doel om je kleuren goed samen te laten vloeien zodat het een lust voor het oog is, zodat de basis van de kleuren op dezelfde manier bij elkaar past. Waar mensen vaak de mist in gaan is door neutrale kleuren met verschillende ondertonen in een outfit te combiner.

Kleurcoördinatie

Het dragen van kleuren met dezelfde intensiteit zorgt voor balans. Maar een andere manier om balans te creëren, is onze all time fav: kleurcoördinatie. Simpel gezegd, het is het herhalen van bepaalde kleuren in je outfit. Accessoires spelen een grote rol, vooral als je van minimalistische kleurcoördinatie houdt. Als je nog een stap verder wilt gaan, kan je ook prints en patronen in je outfit verwerken.

Color blocking

En als je echt wilt opvallen en levendig wilt zijn, is er colorblocking. Er zijn niet veel regels als het gaat om colorblocking als je het mij vraagt. Letterlijk elk stuk dat je draagt kan een andere kleur hebben. Onthoud gewoon: de intensiteit van de kleur is belangrijk! Color blocking werkt niet goed als je bijvoorbeeld een vieze bruine tint gebruikt, felrood en dieproel. Maar het werkt wel als het felrood, felgeel en felroze is. Of vies bruin, vies beige en vies oranje.

Kort samengevat:

  • Draag kleuren met dezelfde intensiteit
  • Gebruik kleurcoördinatie om balans te creëren
  • Color block als je levendiger wilt zijn
  • In de war of er nog niet helemaal uit? Ga terug naar het kleurenwiel!

Een laatste tip over het dragen van kleur

Voordat we afsluiten, willen we je nog een laatste tip geven voor het geval je twijfelt of je in staat bent om verschillende kleuren te dragen.

Wat je ook doet, zeg niet tegen jezelf: “Nou, zwart hoort afslankend te zijn. Ik kan niet dood in felle kleuren gevonden worden. Paarse jurk, paarse schoenen, paarse tas, oh my!” Probeer je garderobe op te frissen met een beetje kleur en een beetje zelfvertrouwen – you got this! 

Sluiten
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.

Join the Villamoo members club💕

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het hele jaar door surprises & gifts!