Tijdelijk 15% extra korting op alle slippers en sandalen!😱
KORTINGSCODE: SALE15 ⏳

Shop now!

In 2022 richten we ons op prachtige kledingstukken en fashion items waar je jarenlang plezier van zult hebben. Van knusse truien tot klassieke tassen. Nu we ons weer fashionable kunnen aankleden na eindeloze maanden thuis, kan het een beetje ontmoedigend zijn om een killer outfit samen te stellen of weer in je stijlgroove te komen. Als het samenstellen van outfits moeilijker voor je is dan je op dit moment zou willen, is het misschien een goed moment om je kledingkast opnieuw in te richten. 

Onze kijk op bepaalde dingen is het afgelopen jaar veranderd, inclusief onze modebehoeften. Voor velen van ons is onze relatie met mode drastisch veranderd, omdat we minder tijd besteedden aan het samenstellen van onze looks of het bijwonen van verschillende sociale evenementen. Nu duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt in de mode, richten velen zich meer op kwaliteit dan op kwantiteit, nemen ze een capsule garderobe aan en investeren ze in kleding die lang meegaat.

Wat is een capsule garderobe?

Een capsulegarderobe is een verzameling van je favoriete en belangrijkste items die een seizoen lang meegaan. Een capsulegarderobe wordt daarom gedefinieerd als een verzameling van 37 items die drie maanden in je kast kunnen blijven hangen. Het doel is om je capsulecollectie klaar te hebben voordat het seizoen begint, zodat je tijdens het seizoen niet hoeft te winkelen. Dit verkleint het risico op een slechte koop en bespaart je geld op kleding die je niet nodig hebt. Je hebt dan al een bewuste keuze gemaakt over kledingstukken die voor jou het meest essentieel zijn. Als je het op deze manier doet, heb je vier capsulegarderobes in een jaar.

Je gelooft het misschien niet, maar omdat je de producten zorgvuldig hebt uitgekozen en allemaal tot je favorieten behoren, kun je ze op verschillende manieren mixen. Met deze capsule-garderobe kan je gemiddeld zo’n 75 outfits samenstellen.

Tips voor het samenstellen van je eigen capsule garderobe

  • Door jezelf af en toe een nieuw item gunnen, kan je nog steeds blijven genieten van fashion.
  • Als je je de laatste keer dat je het item hebt gedragen niet meer kunt herinneren, moet het waarschijnlijk weg.
  • Koop een item niet alleen omdat het er geweldig uitziet bij iemand die je bewondert of volgt op Instagram. Denk echt na over je lichaamsvorm, lengte en of hun levensstijl betrekking heeft op die van jou.
  • Door het detox proces ervaar je shoppen op een compleet andere manier. Je hoofd zal niet zo gemakkelijk vol raken van alle keuzes, als je een structuur hebt
  • Hoe duurzamer je bent met je aankopen, hoe groter de kans dat je zal investeren in essentiële kledingstukken.
  • Met een stijlicoon/referentiepunt kun je selectiever zijn bij het winkelen. Als je tijdens het winkelen een bepaalde aesthetic nastreeft, vraag jezelf dan af of jouw stijlicoon bepaalde items wel of niet zou dragen.

Gebruik accentkleuren 

Accentkleuren zijn een geweldige plek om te beginnen met het tonen van je persoonlijke stijl. Kies je favoriete kleuren zoals groenblauw, roos, pruim, turkoois, enz. Vergeet niet dat deze moeten worden gecombineerd met je basiskleurstukken, dus houd er rekening mee dat ze goed bij elkaar passen.

Voeg een paar patroonitems en lagen toe

Deze statement pieces kunnen je garderobe leuk houden! Patroonitems zijn kledingstukken met bloemen, strepen, ruiten, stippen, enz. Deze items met patronen kunnen tops, broekjes of jurken zijn. Je kunt ook jassen, blazers en jassen toevoegen in deze stijl. Hou hier wel weer rekning met de basiskleuren in je garderobe.

Kies schoenen voor je capsule garderobe

Zorg ervoor dat je een of twee paar schoenen in basiskleuren hebt, wat nude-paren en ook casual schoenen zoals sneakers. Het is ook de moeite waard zijn om te investeren in een goed paar laarzen voor de winter en sandalen voor de zomer. Bedenk welke plekken je gaat bezoeken. Welke schoenen zijn acceptabel voor werk? Welke sneakers zijn praktisch voor dagelijks gebruik en sporten?

Voeg accessoires toe aan je capsule garderobe

Accessoires zijn key om je capsule wardrobe fris te houden, omdat ze helpen om kleding een frisse look te geven. Statement kettingen zijn een geweldige manier om casual outfits, chique te maken. Het wordt ook aanbevolen om een of twee handtassen aan je garderobe toe te voegen om aan je look toe te voegen. Een zwarte of beige tas past bijvoorbeeld bij alles!

Sluiten
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen. Geen producten in de winkelwagen.

Join the Villamoo members club💕

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het hele jaar door surprises & gifts!